Вътрешният министър в оставка Веселин Вучков нямал намерение да се връща в парламента като депутат, какъвто бе преди да стане член на "Дондуков" 1.

Това заяви в Народното събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Той все пак посочи, че решението ще е на Вучков, но при вчерашните разговори с него той заявил, че няма да се връща в НС. Самият Вучков е неоткриваем от момента на подаването на оставката в сряда до сега.

Според Цветанов можело да бъдат ограничени емоциите около действията на Вучков и смяната на шефа на ДАНС Владимир Писанчев и на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. 

"За да спрем с всички тези спекулации, внушения и интерпретации на нашите опоненти, които обясняват в студиата какви са зависимостите, с днешното си действие премиерът Бойко Борисов доказва, че няма абсолютно никакви зависимости и работи само и единствено воден от интереса на обществото и на България", добави шефът на ПГ на ГЕРБ.

Той определи анонса на Борисов, че вицето му с ресор коалиционна политика Румяна Бъчварова ще е новият вътрешен министър, като "най-правилното управленско решение".