Убиецът на малкия Паоло от Стара Загора - Георги Сапунджиев, е прекрасен човек, любящ баща, образец за пример в обществото.

Така описа клиента си днес пред Пловдивския апелативен съд защитникът му - адвокат Георги Георгиев, предаде "Марица".

През юни м.г. Сапунджиев прегази на заден с джипа си "Роувър" 4-годишното хлапе на пешеходна зона, абсолютно забранена за движение на автомобили. На 27 януари т.г. БТВ излъчи репортаж как Сапунджиев, който получи 3 години и 4 месеца на първа инстанция, плюс забрана за шофиране за 5 г., спокойно шофира новото си "Субару".

Днес на делото на апелативна инстанция в Пловдив дойдоха родители на други деца, пострадали от катастрофи и приятели на семейството, обединили се в социалните мрежи.

"Едва ли не светец!", подвикваха присъстващите в съдебната зала и започнаха да ръкопляскат.

Хората в съдебната зала започнаха да ръкопляскат на характеристиката на Сапунджиев.

Защитникът на бизнесмена пък дори се оплака, че клиентът му е подложен на "огромен медиен натиск" и снимали къщата му, явно визирайки "натиска" от БТВ, които показаха, че човекът шофира нова лачена кола.

Наложи се магистратите и съдебните помощници да въдворяват ред в залата.

Апелативният прокурор Папаризов пледира, че присъдата на първата инстанция е била занижена - Сапунджиев е направил общо 7 нарушения при прегазването, имал и предишни нарушения по Закона за движение по пътищата, а някои санкции не платил, а паднали по давност.

Спор възникна дали произшествието е станало на "зебра" или на "пешеходна зона" - последното не съществува като понятие в закона, а пък общинският съвет на Стара Загора е определил през 2010 г. бул. "Симеон Велики" именно за пешеходна зона. Затова и присъдата на първата инстанция била толкова ниска.

Защитата поиска условна присъда за Сапунджиев и намаляване на срока на отнемане на книжката му.

Апелативният съд се произнесе, че Сапунджиев ще лежи 6 г., а книжката му ще бъде отнета за 8 г.

При произнасянето на присъдата майката на малкия Паоло - Красимира Иванова се разплака в залата.