Не е изключено да има недоволство от структурите на ДПС срещу прекомерната власт, най-вече икономическа, на Делян Пеевски. Това стана ясно от думите на двама бивши депесари - Корман Исмаилов и Осман Октай пред Клуб Z.

"Възможно е да има негодувание срещу Пеевски. Съмнително е дали от това негодувание ще има резултат, защото в такива случаи Доган реже главата от кръста", коментира Исмаилов.

Според Осман Октай обаче е възможно да има изостряне на отношенията в ДПС заради наближаващите местни избори. Той смята, че вътрешната опозиция в партията е много вероятно да предпочете да гласува за независими кандидати, бивши депесари, които по една или друга причина са изпаднали в немилост пред Сараите. Не е изключено като част от това изостряне да има и по-силни брожения срещу Пеевски. 

"Негласно брожение отдавна има. Едва ли обаче е станало гласно, защото всички областни председатели са пряко зависими от Доган", каза Октай. 

Преди няколко дни Клуб Z писа, че малко преди Нова година делегация на ДПС-Кърджали е била на аудиенция при почетния председател на партията Ахмед Доган в Боянския сарай.

Повод за посещението е била прекомерно голямата власт, която Делян Пеевски има в партията. "Ага, тази партия е турска, какви са тия еничари". Това била една от репликите, които чул Доган от своите подопечни.

Доган се опитал да успокои напрежението като обяснил на хората от Кърджали, че Пеевски има власт най-вече в София и Пазарджик. Те обаче му заявили, че "успелият млад човек" действа с размах и върти бизнес в цялата страна.

Веднага след публикацията на Клуб Z имаше ответна реакция.

В различни сайтове информацията бе определена като "нескопосан пасквил" и "приказен сюжет", "кьорфишек". В една от публикациите активист от ДПС-Кържали заявява, че никой в Кърджалийско не се обръща към Доган с "ага" а с "шефе". Той припомня, че преди година именно кърджалийската организация първа  е номинирала Пеевски за евродепутат. Името на активиста обаче не е написано. Споменато е само, че той е бил над 20 пъти в Сараите в Бояна.