Анна Дурицкая, която е основен свидетел в разследването за убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов, обяви, че е получила смъртни заплахи от неизвестни лица в Украйна, предаде Нюз.ру.

Прокуратурата вече е образувала следствено дело във връзка със смъртните заплахи. Генералният прокурор на Украйна Виктор Шокин е дал нареждане да се вземат спешни мерки за охраната на приятелката на Немцов. Тя вече е пазена от въоръжени агенти.

Дурицкая се е обърнала вчера към полицията и е разказала за заплахите. Тя живее сега при майка си. Не са известни хората, отправили заплахите, нито има предположения откъде идват те. 

Дурицкая бе заедно с Немцов, когато той бе застрелян на мост до Кремъл. После тя даде показания като заяви, че нищо не е видяла, но е усетила, че убиецът е изникнал в гръб на приятеля й. "Държах го за ръка, докато той се строполи мъртъв на земята", разказа тя на полицията. Дурицкая не можа да каже и марката на колата, с която е избягъл престъпникът. Тя категорично отказа да се подложи на детектор на лъжата и след няколко дни бе пусната да се прибере в Украйна при болната си майка. Анна дори не присъства на погребението на Немцов.

Вече една седмица след убийството на опозиционера полицията не е открила никакви следи от извършителите на кървавото престъпление. Периодично в медиите се появяват информации за колата или за снимки на престъпниците, но те биват опровергавани от следствените органи.