"ДПС е в изолация, подкрепата за БСП е на санитарния минимум. ГЕРБ е единствената политическа сила, която стои стабилно, води последователна политика и има визия за управлението". Това каза шефът на парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник –председател на партията Цветан Цветанов на среща с актива в Кърджали.

Цветанов заяви, че общинските структури са тези, от които се очаква да вземат правилното политическо решение при подбора на кандидатите за кметове и общински съветници. „Хората от местната общност са тези, които ще имат решаващата дума при подреждането на листите и номинирането на кандидат-кметовете. Те ще имат правомощията да вземат решение по най-правилния за тях начин“, подчерта Цветан Цветанов.

Досегашният ни опит показва, че се развиваме възходящо. През 2007 г. имахме 45 кметове и 900 общински съветници, за четири години кметовете ни станаха 94, а съветниците 1 600. Важно е през 2015 г. да са още повече. Истината е, че именно сериозното представителство в местната власт и стабилните кметове на общини ни съхраниха като партия в най-трудния за ГЕРБ период 2013-2014 г., когато ДПС и БСП се опитаха да ни смачкат. Понесохме много удари, но оцеляхме - благодарение на структурите. Партийното строителство е неблагодарна работа, но без него нито една партия не може да оцелее, категоричен бе Цветанов. 

На срещата присъства и Цвета Караянчева, която е депутат от Кърджали. Според нея единственият начин да бъде изтласкана ДПС от властта е високата избирателна активност.