Лидерът на БСП Михаил Миков разкритикува правителството заради продължаващото с дни бедствие в страната, предизвикано от снеговете.  От БСП призоваха за спешно заседание на енергийната комисия в парламента, на която да бъдат изслушани ЕРП-тата, енергийният министър и представители на бедстващите области за това кога ще бъдат пуснат токът на хората.

„Защото когато е да се снимат, загърнати в шалове, и да се бутат в камерите, може. И да си показват спортните якета. А когато трябва да има електрозахранване, защото в 21 век без ток животът е немислим, няколко дни вече няма резултат“, каза Миков.

Според него ситуацията е абсурдна. „Ако не им е ясно, в планината пада сняг и дали пада февруари или март, няма значение“, каза той. "Цялата енергия от камерите и микрофоните трябва да отиде в работа“, заяви Миков.

Говорителят на червените Атанас Мерджанов пък попита защо не е създаден национален кризисен щаб. Бившият кмет на Смолян, а сега депутат от района Дора Янкова призова премиера да потърси отговорност от ресорните министри, а държавата “да си влезе в обувката“Янкова обясни, че е израснала в Родопите и там 60 сантиметра сняг не са преспи и повод за бедствие. Тя се възмути и че техниката, с която се чисти, са „старите трактори от ТКЗС“. Червените са категорични, че е абсурдно дни наред хиляди хора да са без ток, хляб, телефон, интернет и др.