"ДПС размахва етническата карта, а премиерът с лекота им се върза". Това каза пред БНТ лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Защо премиерът се сърди и сърди ли се не ме интересува. Аз съм силно обиден. Това с нищо няма да промени отношението ми към управлението. Ние нямаме отношение към хора, а към реформи, смелост и отговорност. Имаме някакво лично доверие. Когато на 14 юни излязохме като граждани, когато Борисов забраняваше на своите хроа да излизат на протести., тогава на нас се скъсаха да ни дават акъл всякакви анализатори: "Оставете го да го смачкат". Ние тогава не защитавахме Борисов, а демокрацията, обясни Кънев.

По-рано в парламента премиерът заяви, че когато ГЕРБ е изтеглил своите хора от протестите те са останали сто човека. Запитан дали в това изказване не се има предвид по-късния етап на протеста Кънев отговори: ез първите 5-6 дни Пеевски щеше да е шеф на ДАНС, а Орешарски щеше да ни управлява".

Според Кънев заплаха за националлната сигурност са двете лица на ДПС. "От една страна либералната партия, защитаваща предимно права на малцинствата, от друга страна мафиотската струкутра, която се крие за този етнически модел. Българските турци, роми, мюсюлмани, либерали нямат представители в МВР. Те и представители в парламента нямат, макар че са гласували", каза Кънев.