Актрисата Кейт Уинслет, която нашумя най-вече с "Титаник" преди 17 години, но всъщност направи още куп големи роли в още по-сериозни филми, ще бъде удостоена с 2520-та поред звезда на холивудската Алея на славата. 39-годишната британка има няколко награди Златен глобус и БАФТА, както и 5 номинации плюс 1 спечелен "Оскар", но едва сега в т. нар. Мека на киното се сетиха, че й липсва звезда върху тротоара на булевард "Холивуд". На церемонията по връчването ще присъства и режисьорът на "Титаник" Джеймс Камерън, който ще я представи пред широката общественост.

"Повече от щастливи сме, че Кейт Уинслет ще бъде новата звезда върху нашия булевард на мечтите, тя го заслужава", заяви продуцентката на Алеята (защото в Холивуд и алеите си имат продуцент) Ана Мартинес. "Виждали сме блясъка на Кейт във всичките й роли и феновете по целия свят с нетърпение чакаха този момент", добави тя в режим на обяснение.

Новината за предстоящата церемония дойде малко след като Уинслет призна, че не познава много от сегашните знаменитости, защото не й остава време да гледа телевизия. "Когато разглеждам списанията, просто не мога да си обясня кои са тези хора и дали ги срещала някъде. Половината даже май не съм ги виждала", коментира англичанката по повод нароилите се нови холивудски старлетки.

Впрочем наскоро към звездната алея се присъедини на 53-годишна възраст отличната и също редовно награждавана актриса Джулиан Мур, която нарече този момент "неописуемо щастие" без капка ирония. Само трябва да припомним, че на въпросния тротоар отдавна имат собствени звезди Годзила и Уди Кълвача.