Дебатът кога точно да бъде гласуван Законопроектът за движение по пътищата предизвика скандали и викове: "Оставка" от страна на ГЕРБ в пленарната зала. Гневът на опозицията беше предизвикан от опитите на председателстващата заседанието Мая Манолова да отложи гласуването за заседанието в четвъртък. От ГЕРБ заподозряха, че това става заради липса на превъзходство в кворума на управляващи депутати.

"Отлагате гласуването затова, че нямате мнозинство в момента в зала. Колегите от ГЕРБ са повече от колегите от БСП и ДПС, взети заедно, затова вие отлагате закона - защото не можете да си съберете народните представители", каза от трибуната Георги Андонов от ГЕРБ. 

"Постоянно налагате тенденция по време на поименната проверка да лъжете за кворума в залата. Вчера Алиосман Имамов лъга, вие излъгахте. Призовавам да подложите закона на гласуване”, продължи да се гневи той.

В отговор Мая Манолова заяви, че председателят определя времето за обсъждане на всяка точка на дневния ред, както и деня и часа, в който ще се извърши гласуването по нея. "Елате на работа и утре и ще гласувате закона", покани тя опозиционните депутати.

От ГЕРБ поискаха да получат думата за процедура по начина на водене, но Манолова отказа да им я даде. Това предизвика викове "Оставка" и тропане по банките от страната на ГЕРБ. Така те осуетиха опитите да се премине към обсъждането на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за професионалното образование и обучение.

"Не можете да владеете залата, г-жо Манолова, и това е резултат от грубото потъпкване на всякакви парламентарни правила в нашия правилник", възмути се от трибуната Цецка Цачева.

По искане на червения депутат Страхил Ангелов бе дадена почивка. След това депутатите продължиха с обсъждането на проекта за професионалното образование.