"Г-н Ахмед Доган е жив и здрав. Да благодарим на Всевишния за това. Всевишния още дълъг живот да му дава."

Това каза днес пред Нова телевизия Мустафа Карадайъ от ДПС. Той бе човекът, скочил първи да спасява почетния лидер на Движението, когато през януари 2013 г. той бе нападнат на конференция на партията от Октай Енимехмедов.

"Г-н Доган е интересен на медията. Когато той беше в публичното пространство, беше лош. Сега, когато го няма, пак е лош", изтъкна Карадайъ. Той допълни, че двамата се виждат, когато е необходимо.

Карадайь каза още, че ДПС не е допускана никога в системите за сигурност в страната.

"Коя е мафията ДПС? Коя е частта на ДПС в тези системи?", попита той. И добави: "Тези, които искат и могат да управляват не са мафия".

Карадайъ помоли Радан Кънев да се погледне в огледалото. Попитан дали ДПС продължава да има амбицията да е втора политическа сила в страната, той отговори, че Движението трябва да се цели да бъде първа политическа сила.

"Всичко е въпрос на организация", каза Карадайъ като напомни, че в партията са най-добрите експерти в страната. "На база политиката на ДПС, на база това, което върши ДПС, е нормално тя да бъде първа политическа сила", допълни той.

На въпрос дали ДПС се цели към ромите чрез исляма, Мустафа Карадайъ заяви, че този въпрос трябва да се зададе към Муфтийството. От Движението приобщавали с политика.

В коментар за запаления микробус на Движението и посегателството над автомобила на Местан, Карадайъ каза, че виновник за това е езикът на омразата, който дори вчера се е чул от парламентарната трибуна.