Вдъхновени от Путин стриптизьорки от няколко клуба в Москва обявиха, че намаляват заплатите си с 10 процента.

"Разбрахме, че Владимир Владимирович си орязва с една десета дохода и ние решихме да направим същото за държавата", заявява гордо и патриотично стриптизьорката Александра пред сайта Лайф нюз. Той е известен с близостта си до Кремъл и често в него се публикуват поръчкови материали спуснати "от горе".

Представата на разголващите се девушки за помагане на страната обаче е леко изкривена, защото десятъкът няма да отива в държавната хазна, а ще остава в джобовете на клиента. Освен това при поръчка на "приват танц" любителят на женската голота ще получи и безплатна напитка.

От началото на годината оборотът в подобни заведения бил паднал с една трета. Затова собствениците прибегнали и до научни методи как да хващат повече клиенти. Сред тях бил и начинът, по който се движи стриптизьорката. Това играело огромна роля за привличането на посетители и затова сега всички дами щели да минават курсове по ходене на подиум. Обмисля се и предлагане на бизнес вечеря със стриптийз.

Друга интересна тенденция е, че все повече сред гостите на клубовете има семейнит двойки.

Собствениците с нетърпение очакват новия туристически сезон. Те залагат главно на китайците, които много обичали стриптийзбарове,  отбелязва Дмитрий Григоров, съдържател на подобен клуб.