Известно е, че прокуратурата води досъдебно производство по случая, след като е получила доклад още на 26 януари т.г.

"Разследването обхваща и начина на искане, разрешаване и прилагане на СРС по конкретно оперативно дело с условно наименование „Червеи“. То касае действия на служители на МВР, осъществяващи нерегламентиран достъп до класифицирана информация", съобщиха тогава от държавното обвинение.

Тодор Костадинов е бившият служител на сектор "Сигурност" на МВР (после преместен в ДАНС) , който искал разрешителните за СРС по разработката "Червеи". Това бе потвърдено и от главнтия прокурор Сотир Цацаров, който каза, че "едно лице ги е искало и едно лице от съда ги е разписвало".

Втората визирана е Владимира Янева - бивш вече председател на Софийския градски съд, която се оказа, че е позволила СРС-то за "безумните" от гледна точка на закона 300 дни.

До днес обаче никой не е отговорил на най-важния въпрос - къде е отишла информацията, източена противозаконно от ДАНС, прикачайки се към масива на МВР. Върху това се обединиха и бившият вътрешен министър Веселин Вучков, и редица други експерти. Досега отговор няма - знае се само, че в ДАНС има единствено празни папки.