Китаристът на британската рок група "Ролинг Стоунс" Кийт Ричардс усилено работи върху детска книжка с картинки, предаде ИТАР-ТАСС. Очаква се тя да излезе на пазара през тази есен, съобщиха представители на нюйоркската издателска къща Little, Brown Books for Young Readers. Книгата е озаглавена "Гъс и аз: Историята на моя дядо и на първата ми китара" и в нея музикантът разказва спомени за любимия си дядо Гъс Дюпри.

В изпотрошилата куп рекорди по продажби своя биография Life, 71-годишният днес рокаджия доста подробно и с искрена обич разказва именно за дядо си Тиодор Огъстъс Дюпри. "Тъкмо станах дядо за пети път, така че знам за какво говоря", коментира самият Кийт Ричардс и допълва: "Специалният съюз между деца и баби и дядовци е уникален. Това е история за онези магически моменти. Дано бъда толкова велик дядо, колкото Гъс беше за мен."
Дюпри, който не само свирел, но бил и лидер на лондонския джаз оркестър "Гъс Дюпри и неговите момчета", оказал силно влияние върху музикалните вкусове на любимия си внук. Той така възбудил любопитството на малкия Кийт, че той не след дълго се превърнал в един от най-известните китаристи на света за всички времена. Само ще споменем факта, че групата на мистър Ричардс "Ролинг Стоунс" свири рокендрол от 52 (!) години насам и не показва признаци, че ще се откаже скоро.

Илюстрациите на книгата дядо Кийт е поверил на дъщеря си Теодора, чието пълно име е... Теодора Дюпри Ричардс. "Възможността да изследвам отношенията на баща ми с неговия дядо беше дар сам по себе си. Нещата, които научих по време на целия този процес, бяха жизнеутвърждаващи", емоционално коментира тя пред БиБиСи.