С масов погром бе белязан опитът на Агенция "Митници" да назначи 20 нови инспектори на ГКПП "Капитан Андреево", по-известен в народния фолклор като Свиленградската митница. 

От 276 кандидати за позициите, на теста скъсани бяха... 240, предадоха хасковските медии.

Това е най-ниската успеваемост в подобен род препитвания. През ситото са успели да минат само 36 от явилите се на изпита, коментирали инспектори. 

От обявата за набирането на инспекторите става ясно, че кандидатите трябва да имат завършено висше образование степен "бакалавър" по специалностите: социални, стопански и правни науки; природни науки, математика и информатика; технически науки; сигурност и отбрана.

Предишен опит не се изисква. Кандидатите трябва да владеят и чужди езици, като не е посочено колко и какви, както и да могат да боравят с интернет и Microsoft Office. 

Заплатата е 600 лева.

Първоначално се явиха 330 кандидати, но за участие бяха допуснати 309, тъй като останалите не са отговаряли на изискванията. От тях 276 влязоха в изпитните зали да решават писмения тест. За тези едва 36 "отличници" предстои устно интервю.

Това е втори конкурс за нови щатни бройки заради увеличаването на капацитета на ГКПП "Капитан Андреево" след ремонта му. При предишния конкурс в началото на годината бяха назначени 20 митничари, които в момента са на обучителен курс.