Българин с 16-годишна присъда за тройно убийство в страната, беше арестуван в Чехия. 25-годишният Георги Петров е убил жертвите си по особено жесток начин с ритуални елементи, съобщиха чешките медии. Той е издирван с международна заповед за арест и сега най-вероятно ще бъде екстрадиран.

Преди да влезе в сила присъдата му обаче, той е избягал от страната. 

„По информация от българското правосъдие всичките три жертви са били безпомощни и са убити по мъчителен и болезнен начин”, заяви говорителят на чешката полиция Ивета Мартинкова.

По време на издирването са установени няколко адреса в Европа, на които може да се укрива Петров. С течение на разследването станало ясно, че той се намира в Чехия. 

В четвъртък полицията го проследила до работното му място. Там той се опитал да избяга, но бил задържан. Георги Петров ще остане в ареста, докато чешките власти не решат да го екстрадират в България.

Младият мъж е сред убийците на 57-годишния Николай Николов, 61-годишния Сабин Стоянов и 59-годишния Махмуд Яшар. Престъплението разтърси Силистра през 2010 г. Тримата клошари бяха пребити зверски в рамките на една нощ през есента на 2010 г. от трима младежи, тогава на 18, 20 и 21 г

За него бяха осъдени Радомир Иванов, Петър Христов и Георги Петров, като първите двама получиха 20-годишни присъди, а Петров – 16-годишна.