Лидерът на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски продължава с критиката към партньорите си от Реформаторския блок. След като вчера каза на ген. Атанас Атанасов да си мълчи за "преяждането с власт", защото е назначавал еднолично зам.-министър, днес той обвини Радан Кънев в непотизъм.

Лидерът на ДСБ предложил своя съдружничка в адвокатската кантора като член на Комисия за защита на потребителите, но Лукарски спрял назначението й.

"Аз прецених, че при положение, че нейният съпруг е зам.-министър на енергетиката, наистина ако беше назначена и тя, щеше да има преяждане с власт и щяхме дадем прекалено много храна на опозицията. Не знам защо, но може би заради това, че не проведох предложение за такова назначение, си спечелих тези критики, но мисля, че всичко ще се изглади", обясни още Лукарски, и допълни, че това било "предложение за по-сериозен и експертен потенциал" от страна на Кънев.

След като направи забележки на двама от колегите си в Блока за два дни чрез медиите, Лукарски подчерта, че скандалите няма да повлият на единството на Реформаторите, и призова проблемите в Реформаторския блок да се решават вътре в него, а не през медиите.