Наскоро Samsung показа суперфона си Galaxy S6, а Apple вече подготвя наследник на миналогодишния си хит iPhone 6. Сайтът www.valuewalk.com е събрал и анализирал слуховете за бъдещия iPhone 7, или може би iPhone 6S?

Ето и най-интересните от тях.

По-малък (евтин) модел

От доста време се говори, че ще има и по-малък вариант на актуалната серия iPhone 6 (4,7-инчов дисплей) и iPhone 6 Plus (5,5-инчов дисплей). Вероятно ще има по-малък и съответно, по-евтин вариант, който ще позволява свързаност с Apple Watch и ще се продава добре в страните с развиващи се икономики.

Розов телефон?

Все още не е потвърдено, но е възможно да бъде създаден подобен вариант, за да се привлекат повече потребители от женски пол. Освен това ще е в хармония с цветовото многообразие на Apple Watch.

Реагиращ на натиск дисплей.

Технологията Force Touch вече е налична в Apple Watch и тракпада на новите преносими компютри MacBook. С нейна помощ сензорният дисплей ще различава силата на натиска, което ще дава възможност за по-лесно управление чрез показването на допълнителни подменюта и функции.

Сапфирено стъкло

За него се говореше още при iPhone 6, но не се случи, за сметка на това го има в Apple Watch. Материалът ще допринесе за увеличаване на здравината на смартфона, има вероятност да влезе в употреба.

Водоустойчивост

Логично развитие на ориентирането на устройството към потребители с по-активен начин на живот и е развитие на идеята за все по-широкото използване на ориентирани към здравето приложения.

Усъвършенствана камера

Очаква се фотографските възможности на новия апарат да са на още по-добро ниво. Възможно е Apple да използва комбинация от две предни камери, с които да се правят снимки като с професионална техника. Според други, в апарата ще има и подвижни лещи, с които да се даде възможност за оптично приближаване.

По-добра резолюция

iPhone изостава от съвременните постижения при дисплеите. Пример: 5,5-инчовият 6 Plus е с Full HD резолюция от 1920 на 1080 пиксела, докато дори лансираният през м.г. LG G3 e с Quad HD резолюция (2560 x 1440). Смята се, че по-големият iPhone 7 също ще е с Quad HD резолюция.