Червеното острие Корнелия Нинова е фаворит на столичните социалисти за кандидат на БСП за кмет на София, научи Клуб Z.

Това косвено се подчертава и от реплики на нейни съпартийци. Евродепутатката Илияна Йотова посочи днес в ефира на БНТ, че Нинова "би могла да бъде нашият кандидат за кмет на София", а шефът на столичната организация - че се лансирали много популярни лица и имало много имена, които започват с "К". 

"Доста имена с буквичката "К" се лансират", посочи на шега Паргов.

Става въпрос за Корнелия Нинова, за Костадин Паскалев (бивш кмет на Благоевград) и са самия Калоян Паргов. Председателят на софийската организация на Столетницата обаче отказа да назове името на събралия най-много гласове чрез анкета от членовете и симпатизантите.

Социалистите са разпратили 12 000 акнетни карти сред активистите си, стана ясно още от думите на Паргов.

БСП-София пита не само за личността на кандидата за кмет, но и за проблемите на столицата. От отговорите ставало ясно, че хората се интересуват от проблемите на инфраструктурата, чистотата, липсата на места в детските градини и др.

Допитването приключва в края на месеца, а резултатите от него трябва да бъдат обявени на 5 април.

Паргов обаче не даде еднозначен отговор на това дали БСП би си партнирала на местния вот с АБВ, какъвто призив имаше от страна лидера в оставка на "алтернативната" левица - Георги Първанов.

Посочи само, че за партньорство можело да се говори, след бъдещия конгрес на АБВ, когато ще се реши остава ли Първанов лидер и оттегля ли президентската формация подкрепата си за правителството.