Всички обвиняеми за убийството на Борис Немцов се отказаха да сътрудничат на съдебните органи, предаде "Интерфакс".

Посоченият като физически убиец Заур Дадаев е заявил, че повече няма да съдейства на магистратите и се отказва от първоначалните си признания и показания. Той беше последният, който оказваше сътрудничество на съда. Явно Дадаев е променил тактиката си, коментират юристи.

Вчера е било променено обвинението срещу петимата задържани. Те вече се обявяват за виновни не в убийство от користни подбуди, а по политически и религиозни причини. Вероятно това е накарало Заур да се откаже от показанията си. Той даже твърдял, че има алиби за нощта на убийството.

Както е известно късно вечера на 27 февруари опозиционерът Борис Немцов бе застрелян с четири куршума и почина на място на мост в подножието на Кремъл. 

Зад решетките, обвинени  за убийството му са Заур Дадаев, Анзор Губашев, Хамзат Бахаев, Тамерлан Эскерханов и Шадид Губашев. Всички те са с мярка за неотклонение задържане под стража до 28 април и се намират в един от затворите в Москва. Дори и това да са истинските килъри, едва ли някога ще се разбере кой или кои са поръчители на кървавото деяние, смятат повечето наблюдатели в Русия и по целия свят.