Отсега нататък и без това многолюдното семейство на Анджелина Джоли и Брад Пит ще може да се увеличава само чрез осиновяване. Актрисата, която през май миналата година разказа подробно на целия свят как е премахнала гърдите си заради опасения от евентуален рак, сега се е решила на още една драстична стъпка - отстраняване на яйчниците. Новината беше разтръбена незабавно от сайта NEWSru.

"Предстои ми нова операция", признава Анджелина в интервю за Entertainment Weekly. "Ще се посъветвам с всички чудесни хора, с които вече имах възможност да разговарям, как да мина и през този етап." Тя не уточнява точно каква ще е интервенцията, но според руския сайт място за съмнение няма. 

По този повод проф. Хани Гебра, директор на изследователския център по рак на яйчниците в лондонския Кралски медицински колеж, пояснява: жените с мутирал ген BRCA1 (какъвто носи Анджелина) стоят пред много жесток избор. "Медицинската наука днес има ограничени възможности, за да помогне на тези жени, освен с отстраняване на гърдите и яйчниците", казва тя пред БиБиСи.

Самата Джоли признава, че сега се чувства много по-близка с нормалните жени, имащи сложни гинекологични и генетични заболявания. "Където и да отида, се срещам с жени и говорим за здравните им проблеми, най-вече за рака на млечните жлези и яйчниците, за операциите. Говоря и с мъжете за здравето на техните съпруги и дъщери. Това ме сближава с другите хора", казва суперзвездата.

Майката на Анджелина - актрисата Марша Лин Бертран умира на 56 през 2007 г. след 7-годишно боледуване от рак на млечните жлези. Леля й Деби Мартин пък почина от същото на 60 през 2013 г. 

Припомняме, че Джоли оперира гърдите си на 37-годишна възраст. Преди това в своя статия в "Ню Йорк таймс" съвършената на външен вид съпруга на Брад Пит разказа, че е носител на дефектен ген, който повишава рязко риска от развитие на рак на млечната жлеза (до 87%) и рак на яйчниците (до 50%). По думите й след операцията на гърдите, лекарите й поставили такива импланти, че децата й даже не забелязали промяната.

Анджелина и Брад засега имат общо 6 деца, от които три са родени лично от нея: Шайло Нувел (2006) и близнаците Вивиан-Маршелин и Нокс-Леон (2008). Другите им деца са осиновени, но всички носят фамилията Джоли-Пит.