"Самото завеждане на делото срещу мен е престъпление", заяви пред Нова телевизия Александър Томов - все още главен акционер в ЦСКА и бивш шеф на "Кемиковци".

Преди месец той бе оправдан на първа инстанция по обвинението за източване на комбината.

Поводът за интервюто на Диана Найденова обаче бяха промените в ЦСКА. Но разговорът е воден преди старши треньорът Стойчо Младенов да си подаде оставката.

"Няма източване, а използване от прокуратурата на лица в една гигантска схема - да се намери някой, с когото да оправдаят предумишления фалит на "Кремиковци", каза Томов.

Той твърди, че 6000 работници си получавали всички заплати през 2006 и 2007 г. Политикът, известен с прякора Лупи, отрече, че са блокирали комбината и не са пускали собственика Прамод Митал да си ходи.

"До 2007 в Кремиковци всичко беше добре и вървеше нагоре. Но след това започва атака. Към края на 2007 г. комбинатът правеше по 3 милиона евро на ден. Целта бе той да се вземе. А сега е собственост на банка", изтъкна бившият шеф на предприятието.

Запитан кой е извършил това, Томов изтъкна, че след напускането "в основата" на комбината са Дамбовците (братята Петър и Йордан Стоянови- б.р.), Алексей Петров и други хора. Но аз вече не съм бил там, уточни той.

"Ходих при Станишев да го моля за намеса. Той не ми обърна внимание, извърна си главата. При него всичко е от глупост и незнание", каза Томов.

На въпроса защо не се е оттеглил от ЦСКА той отговори, че е свършил колосална работа. Отборът бил взет от моргата, а в момента е на второ място, като преди това е оглавявал класирането.

Към момента в клуба има само закъснение на заплати към персонала и служители в клуба, към някои треньори в детско-югошеската школа. Причина са дълговете от миналата година.