"Способността на Петър Москов да се конфронтира го направи най-популярния политик в България. След като си казал истината, да седнеш на масата и да постигнеш съгласие, е нещо ново в българската политика. Да си на власт и да премълчаваш истината - това сме го виждали много пъти."

Така лидерът на ДСБ Радан Кънев характеризира здравния министър. Двамата бяха днес гости на Би Ти Ви.

Той допълни, че се познава с Москов от 10 години. Приятелството в политиката не може да попречи, но не може и да помогне толкова.

Попитан кой на кого е шеф, Петър Москов каза, че рамките на ДСБ и Реформаторския блок се съобразява с решенията, които взима Радан Кънев.

"В действията си като министър действам самостоятелно, но може да спорим по тях", добави той.

"Успяхме да убедим ГЕРБ за посоката, в която да върви държавата. Продължаваме да сме много различни с тях, но вече не е абсурд да се появим заедно с техни представители. Видимо отсега е желанието на БСП и ДПС да окалят местните избори. Трябва да работим така, че да не го допуснем", каза Кънев.

Според шефа на ДСБ всички градове, управлявани от БСП, изглеждат като Босна отпреди 15 години.

Радан Кънев нарече "много грозна опорна точка" критиките за осъществявани от Реформаторския блок назначения.

Москов добави, че фразата "Реформаторският блок преяжда с власт" е заменила предишната "опорна точка" - "Реформаторският блок е патерица на ГЕРБ".

"Да изберат едната, двете си противоречат", каза здравният министър.

Според Кънев в ДСБ вече има недоволство от това, че не допускат партийни назначения във властта.

"В здравеопазването и образованието нашите симпатизанти ни изяждат с парцалите, защото никого не сме назначили. В това отношение, министърът който представлява ДСБ в правителството, е повече от безупречен. Той си навлича гняв в партията, защото не допуска партийни назначения“, каза Кънев. И допълни, че за първи път в администрацията не се правят чистки.

Кънев заяви също, че носи сако за 300 лева, което му е подарък. Москов призна, че има костюм за 700 лева.

Шефът на ДСБ изтъкна, че дънките, с които е дошъл в студиото, са купени от разпродажба. Той не си е купувал дрехи от изборите през октомври 2014 г. Кънев ходи на работа с метро. А когато му се налага да ползва служебния автомобил, усеща, че "се плъзга по пързалката".