Политическа партия „Лидер” вече официално се казва „Български демократичен център”. За съпредседатели на основаната наново формация бяха избрани Красимира Ковачка и Стефан Кенов от парламентарната група на БДЦ. Това решиха единодушно делегатите на Третия редовен конгрес на партията, който се проведе днес в столицата, предаде Дарик.

Досегашният председател на политическата сила Кънчо Филипов, който подкрепи кандидатурата на своите наследници, пък бе избран за председател на „Център за анализи и стратегии“, който ще подпомага работата на новото ръководство.

Самият Филипов обясни, че чувства, че е време да се оттегли от председателството на партията.

„Има предложение да създадем център за анализи и стратегии, който аз да оглавя. И с опита, който имам натрупан, и контактите, да помогна на новата формация заедно с колеги - политолози и социолози, да развием партията напред. Но е време да се отстъпи от оперативната работа”, каза той.

По повод лидера на „България без цензура” Николай Бареков Кънчо Филипов каза:

„В някои отношения той не беше съгласен с политиката, която водеше парламентарната група. Затова той лично, а и ние предпочетохме по един нормален начин да се разграничим от отговорността, която носят отделните партии в парламента”.