За 25 години преход се нагледахме на какво ли не от българските политици. Особено, когато наближат избори. Кебапчета, капачки от буркани, чешмички... Политиците са способни на чудеса от храброст, за да привлекат на своя страна избирателите си.

Оказва се, обаче, че винаги може да се появи нещо ново, което да изненада отдавна обръгналата публика. Кметът на Белоградчик инж. Борис Николов патентова ново изобретение. Неговите визитки са разделени на две, като горната половина от тях е... лупа.

За изобретението съобщи на профила си във Фейсбук депутатът от БСП Георги Кадиев:

Гениалността на българския политик в действие:

Това е визитката на кмета на Белоградчик. Горната половина е ... лупа. Да си разчитат бабите рецептите. Човекът напълно е разбрал основна необходимост на избирателите си. 

Ако някой ден стана кмет на София, на визитката ми ще е Наказателния кодекс. Разделът за корупция...

Това е краткият коментар на Кадиев,

Самият Николов обясни пред Клуб Z, че лупата увеличава буквите 2,5 пъти. "Това е практично", подчерта той. Кметът разказа, че преди визтиките му често се озовавали в кошчето, но сега хората си ги пазят, ползват и дори има добри отзиви. "С лупата може да се разчете лесно дребния шрифт на договорите с банките", каза Николов. Известно е, че именно с дребен шрифт в тези договори са написани условията, които в най-голяма степен са заробващи за клиента.

Николов поясни, че с Кадиев са приятели. Той призна, че наистина възрастните хора могат да ползват визитката му, за да си четат рецептите.

Николов е бивш член на БСП, но на последните местни избори се е явил самостоятелно и спечелил срещу своя опонент от соцпартията. По този повод някокло месеца след това е бил изключен.