Лидерът на ДПС Лютви Местан хвърли ръкавица на Бойко Борисов.

"Борисов се издаде, че изпитва панически страх от Пеевски. Не от Пеевски сам по себе си, защото, въпреки сатанизирания му образ, той никак не е страшен. Страшни са истините, които Пеевски таи в себе си. И за Борисов, разбира се".

Така коментира Местан в четвъртък интервю на Бойко Борисов пред в. „Ретро“, със заглавие „Щом търпим Местан да ни дава акъл, заслужаваме си съдбата“. " В интервюто лидерът на ГЕРБ на практика не отговаря на въпроси, свързани с взаимоотношенията му с Пеевски и предпочита да коментира други теми. 

Борисов "го е шубе" от Пеевски, твърди Местан. Според него затова и Борисов никога не отговаря пряко на въпроси, свързани с връзките му с нереализирания шеф на ДАНС. "Изпитва страх човекът. Един такъв истински, неподправен, първичен. Явно не от Местан, а от Пеевски", продължи Местан.

"И има защо. Ако не ми вярвате, опитайте се да провокирате тогова (Бойко Борисов -б.р.), който задкулисно менажираше протестите, да го вкарате в конкретен коментар за личното му отношение към Делян Славчев Пеевски. Няма да успеете. Ако все пак постигнете частичен успех, то той ще се изразява в признанието му, че многократно са се срещали с Пеевски, за да говорят „за държавата и регионите". Аз, Местан, акъл така и не давам. Нося си отговорностите, доколкото мога. Но на Пеевски повторно ще му дам един акъл. Недей да мълчиш. Този не заслужава цената на мълчанието ти", коментира Лютви Местан.

Срещите на Делян Пеевски с Цветан Цветанов и Бойко Борисов не са били с политически мандат на ДПС. Нашето отношение беше на опозиция, спрямо управляващи, каза лидерът на ДПС Лютви Местан на Националната среща "Открито управление" преди дни. 

Въпросът кой кого страхува стана актален по време на предизборната кампания м.г., когато Делян Пеевски, тогава кандидат-депутат от ДПС, въведе в употреба глагола "страхувам":

"ГЕРБ ви страхуваха 4 години, на 12 май измитаме ГЕРБ и ДПС идва на власт! Няма да се коалираме с ГЕРБ!”

Заявката от медийният бос дойде на предизборен концерт на партията на стадиона край гр. Крън, на който беше събрал 10 хил. души.

Недотам правилната граматически реплика се превърна в безспорен езиков хит и стана знак за магическия обрат, който медиите на Пеевски претърпяха от апологети в запалени критици на управлението на ГЕРБ.

По думите на Местан от четвъртък излиза, че все пак Борисов трябва да се страхува от Пеевски.