Министърът на отбраната Николай Ненчев е издал заповед да бъдат проверени всички складове за боеприпаси в страната. 

За пореден път издадох заповед, с която разпоредих във всички складове да бъде извършена обстоятелствена проверка, за да се види как се съхраняват боеприпасите и дали има риск за хората, които живеят наоколо, съобщи Ненчев в предаването "Лице в лице" на Би Ти Ви.

В събота около 19.30 ч. взривове разтърсиха склад за боеприпаси на ВМЗ-Сопот в село Иганово, като за щастие при инцидента нямаше жертви и пострадали.

Не бих искал да мисля в посока саботаж като причина за взрива, каза Ненчев. Той заяви, че откакто е министър, неколкократно е разпоредявал проверки на складовете за боеприпаси.

Николай Ненчев декларира, че той е предложил бившия служебен вътрешен министър Йордан Бакалов за ръководител на военното разузнаване. "Обсъждах с премиера г-н Борисов предложението за Бакалов, отношението му беше положително", поясни Ненчев. Но съобщи, че има и други кандидатури за поста, които не пожела да обяви. Според него изборът на началник на военните разведки се бави, защото потенциалните кандидати трябва да получат допуск за достъп до информация от спецслужбите.

Надявам се това да стане в съвсем кратко време, каза Ненчев.