Най-малко 18 души, сред които жени и деца, са загинали при масираните бомбардировки на Сана от страна на авиацията на Саудитска Арабия. Рияд с още 9 партньори и с подкрепата на САЩ започна атака по въздух и земя срещу шиитските бунтовници хути в Йемен, които свалиха президента Абду Рабу Мансур Хади. Твърди се, че той е успял да избяга в Оман.  Разрушени са 7 постройки в столицата.

Операция "Решителна буря" е насочена към спасяването на Хади и възвръщането на конституционния ред, заяви саудитският посланик в САЩ. В бомбардировките участват Саудитска Арабия, Катар, Бахрейн, Кувейт, Мароко и Судан. Пакистан, Египет и Йордания са готови да вземат участие в сухопътната атака. Сутринта Си Ен Ен съобщи, че Рияд е изпратл вече в Йемен 100 000 бойци.

Позиции на хутите до летището в Сана, както и тяхна ракетна база, са били унищожени. Атакуван е и лагер на бившия президент Али Абдула Салех, който подкрепя бунтовниците. Иран също е на страната на шиитите.

Нападението заплашва с нова продължителна война на Арабския полуостров. Пазарите веднага реагираха и петролът поскъпна с 6 процента.