Програмата на най-голямата телевизия за понеделник предвижда публицистичното предаване „Лице в лице“ вече да започва от 18:30 часа и да трае само половин час. Единствен водещ остава Цветанка Ризова.

От 17:30 часа вместо интервюта с политици зрителите ще гледат познатия турски сериал „Времето лети“, който е „най-гледаната драма в Турция след „Листопад”, пише на сайта на bTV.

"Годината е 1967. Капитан Али Акарсу непрекъснато пътува на далеч от дома и прекарва голяма част от времето си по море. През това време съпругата му Джемиле се грижи за четирите им деца – Берин, Айлин, Мете и Осман. В отсъствието на баща им, тя се превръща и в майка, и баща на децата", се казва в анотацията за сериала.

Филмът е познат на публиката, защото вече са излъчени 96 епизода.

Снощи Димитър Цонев бе за последно водещ в студиото на „Лице в лице“. Преди това той коментира пред Клуб Z решението на телевизията да съкрати предаването на 30 минути.

"Ако това стане, аз няма как да остана в предаването. Най-малкото няма да има в него място за двама водещи, а и се обезмисля форматът", каза Цонев пред Клуб Z

"Вие си преценете защо на практика се спира най-рейтинговото политическо предаване точно преди изборите. Не знам дали има политически мотиви зад това, вие си преценете", коментира още Димитър Цонев.

Директорът „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group Венелин Петков коментира, че в края на работния ден „зрителят има нужда от синтезиран начин за получаване на информация. Сутрешният блок през седмичните дни и публицистичните предавания през почивните дни са подходящи за провеждане на по-просторни интервюта и материали, но през деня зрителят има нужда от бърза, актуална и кратка информация".

"Това е формат, който е наложен в най-добрите световни телевизии. По този начин новинарският цикъл ще бъде още по-пълноценен за зрителя”, допълни Петков.

Бившият водещ в БНТ, после говорител на правителството на Симеон Сакскобургготски, а до вчера и лице на bTV, Димитър Цонев е показвал доброто си отношение към "България без цензура" на Николай Бареков. Той обаче отхвърли предположенията, че слизането от екрана може да го отведе в политиката по примера на Росен Петров.

"Това са някакви ваши фантазии", каза Цонев. Бареков обаче побърза да се възползва от ситуацията и веднага обяви, че водещият си тръгва заради него.

"Истинската причина за изгонването на Димитър Цонев от телевизията, е че той си е позволи да каже, че "подкрепя влизането на журналиста Бареков в политиката".

Димитър Цонев е поредният, който напуска bTV от миналото лято насам.

Шефката на "Новини и актуални предавания" Люба Ризова и изпълнителната продуцентка на новините Виктория Бехар си тръгнаха от телевизията през февруари т.г. Освобождаването им бе резултат от преструктурирането на дирекция "Новини и актуални предавания".

Дирекцията се сля с отдел "Спорт". Шефът му Красимир Минев също се раздели с bTV, а на мястото му дойде Крум Савов.

Последните промени станаха след като в средата на януари бившият директор на Нова тв Павел Станчев смени Вики Политова начело на bTV.

Още миналото лято от bTV си тръгнаха водещите на сутрешния блок Анна Цолова и Виктор Николаев, които минаха в Нова телевизия. Към тях в конкурентната телевизия се присъединиха разследващата репортерка Миролюба Бенатова и водещата на новините Ани Салич. Директор на новините в Нова стана пък изпълнителната продуцентка на "Новини и актуални предавания" в bTV Дарина Сарелска.