"Ако имате възможност попитайте Цветан Василев няма ли той две партии, на които е помагал в сегашното правителство и в миналото правителство". Това каза жената до Николай Бареков Мария Календерска пред Нова ТВ на въпрос дали ББЦ не е финансирана от Василев. Форматът на предаването бе с профайлър, който оценяваше доколко казаното от нея е вярно. За тази реплика профайлърът коментира, че Календерска изпитва  искомфорт и раздразнение".

"ББЦ не стана патерица, затова е в това положение", убедена е Календерска. "Не се разбрахме с Ковачки", поясни тя. В разговор с него Календерска попитала дали дава заплати на депутатите от БДЦ и от реакцията му разбрала, че това е факт. Оценката на профайлъра бе, че тя е искрена в този момент.

"Купихме доверието на хората спечелвайки го в кампания, която беше публична. Ковачки не е купувал гласове за България без цензура.", заяви Календерска. "Николай Бареков си вярва във всичко, което казва", каза още тя.

"В ББЦ вече няма предатели, има само идеолози", убедена е Календерска. Тя разказа, че иска да направи фондация "Аз вярвам", чрез която деца да намират своите таланти. Никой обаче не искал да й помогне само защото е жената на Бареков.

Според Календерска ББЦ има бъдеще. "Вълкът е по слаб от тигъра и мечката, но не играе в цирка. Свалете протестърските очила, не лепете етикети. Снощи един от протестиращите срещу първото правителство на Борисов и срещу модела #кой ми се обади и пита: "Къде е Бареков. Сега ние живеем не по-добре, Казах му аз, че ще го излъжат". Ние също плащаме цената. Цялата демократична система загуби много от това, че една парламентарна група сега работи за един олигарх", обобщи Календерска.