"До момента никой не ме е викал и никой не ми е говорил. Оставка може да ми иска министър-председателят. Дали този въпрос се поставя от Реформаторския блок не знам. Дали са всички партии в Реформаторския блок не знам. Създадох Гражданския съвет на Реформаторския блок с още двама души. Не съм си и помислял да бъда в политическа партия от Реформаторския блок. През септември една партия от Блока прецени, че няма нужда от Граждански съвет. А той създаде доста добрини за Реформаторския блок, една от които беше експертната му работа. Нито една партия в него не се оказа и на 1/10 способна да изготви документите, които ние им подарихме. Гражданският съвет беше явление от 21-ви век и работеше добре. Но той не съществува от декември 2014 г. Сега аз съм равно отдалечен или равно приближен до всяка една от партиите и коалициите в правителството - РБ, АБВ,... Не съм обслужващ която и да е политическа централа. Образованието на децата няма да бъде разменна монета в политически щения".

Това заяви образователният министър Тодор Танев на пресконференция днес. Така той коментира информациите, че някои среди от Реформаторския блок не са доволни от неговата работа и искат оставката му.

В края на миналата година видни представители на ДБГ се обявиха против гражданския съвет на блока. Тогава  зам.-председателят на партията Найден Зеленогорски коментира,  чесъветът е иновация, която е дала добър резултат, но в решителни моменти е имало „разклащане на лодката".

"Искам стабилност на правителството. И ако трябва да си отида, съм готов да го направя", декларира Танев.