Ако прокуратурата беше станала обект на външно влияние по повод разследването на КТБ, дали след това щеше да се окаже, че картината е толкова трагична.

Така коментира главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от "Фокус" думите на Цветан Василев, че прокуратурата е била обект на външно влияние по казуса КТБ.  В типичен стил Цацаров обяви, че всеки има право да дава интервю и да казва, каквото желае в него.

"Дори и лице, което е обект на искане за екстрадиция, има това право. Всеки има право да защитава себе си, по всеки нормален начин, както в рамките на наказателния процес, така и пред обществото", смята той. По думите му всеки е свободен да излага публично своята теза и да я защитава с всички средства.

„Девет месеца е нормално време за разследване на такива банкови дела, защото това не е елементарно дело", каза още Цацаров

Той каза още, че управителят на БНБ Иван Искров се разпитва в рамките на наказателното производство. 

Цацаров направи лаконичния си коментар на път за важно събитие. "Прокуратурата на Република България е домакин на изложба-живопис  на възпитаниците на Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров“, е съобщението на интернет страницата на главна прокуратура, което ангажира вниманието на Цацаров.