Издателят на вестника на левицата "Дума" - Николай Малинов оглавява нов проект - интернет сайт с работното име "Руски дневник". Любопитното е, че онлайн изданието ще стартира на 5 април, денят, в който БСП ще проведе конгрс и в който изтича предизвестието му за напускане от "Дума".

Това разказа Малинов пред Клуб Z. 

Малинов е председател на Национално движение "Русофили", но категорично отрича слуховете, че ще прави нова "русофилска" медиа. "Русофилска медиа, не бих го нарекъл така. Ние не сме авангард на Москва", посочи издателят на в. "Дума" в оставка.
Иначе сайтът ще е с новини от Русия и ще се списва на български език.

Отделно му предстоял проект в ТВ7, за който казва, че е още рано да се говори.

Малинов подаде предизвестие за напускане на 5 януари т.г., като според договора му то е тримесечно. Левицата, която хронично закъсва за пари, въпреки държавната си издръжка, не можела повече да превежда субсидия за хартиеното си издание.

Закриване грозеше целия партиен вестник като предизвестията на колегите също изтичаха преди конгреса на партията, основна тема на който ще бъде местния вот наесен. Лидерът Михаил Миков обаче обещал, че няма да се стигне до закриване на "Дума". 

Преди месец от щата на централата на "Позитано" 20 бяха освободени около 30 бройки. На съботния пленум на партията е било взето решение тези свободни места да бъдат заети от журналистите от вестника. От БСП смятат да създадат фондация, която да издържа партийния вестник и назначаването на журналистите на щат в ценралата било временно решение.