Евродепутатът и лидер на партията "България без цензура" Николай Бареков се ожали в предаването "Лице в лице" на Би Ти Ви и обвини за своята злощастна съдба правосъдния министър Христо Иванов, който гостуваше след него в предаването.

"Този господин, който беше функционер на "Протестна мрежа", написа компромат, фалшификат, съшит с бели конци срещу мене. С това нещо той си купи поста 2 пъти", каза новият политик, визирайки сигнала, с който през февруари 2014 г. "Протестна мрежа" сезира главния прокурор за "организирана престъпна група", свързана с ексбанкера Цветан Василев, депутата от ДПС Делян Пеевски и Николай Бареков.

Това, което ще направя другата седмица, е в Европейската комисия и Европейския парламент ще постъпи сигнал от мен и от няколко неправителствени организации, за рекет, търговия с влияние, интелектуална кражба и корупция, ако щете, за лицето Христо Иванов, който 2 пъти си купи поста правосъден министър от лицето Росен Плевнелиев и Бойко Борисов. За да удари Бареков и да има коалиция ГЕРБ - Реформаторски блок, заяви Бареков.

"Бареков беше съсипан, беше превърнат в жертва, за сметка на това, Реформаторският блок и "Протестна мрежа" влязоха през задния вход на властта, 7 министри имат. Включително видните протестъри вече са на високите държавни административни длъжности. Бареков е лесната жертва, лесна мишена, купиха му депутатите за 1 евро. Държавната машина направи страшен рекет върху мен и моето семейство. Това, което се случваше на бизнеса 2009-2013, аз го изпитах на гърба си", оплака се той.

"Известно е, че заедно с други граждани, повечето от които принадлежат към "Протестна мрежа", съм писал един сигнал до прокуратурата, в момента, в който на дневен ред стояха връзките между политиката и определени медии. Това е действие на граждани, защото тези въпроси бяха поставени на вниманието на българските власти", коментира правосъдният министър Христо Иванов.