"Склонен съм да вярвам, че има манипулации на съдържанието на тефтерите."

Това заяви днес пред Би Ти Ви Филип Златанов -  бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси.

Той дойде в студиото с двамата си адвокати - Ирена Савова и Красимир Манов. 

"Аз тефтерите не съм ги виждал от 9 юли 2013 г., когато ми бяха иззети от кабинета от екип следователи в зрелищна акция, сякаш е заловен голям престъпник. Оттогава и адвокатите ми не са ги виждали", каза Златанов.

За един от най-спорните текстове в прословутите тефтери – дали е изписано ДП или 10, той каза, че инициалите са оригиналният текст, а не показаното от прокуратурата число. Златанов изтъкна, че не пише по този начин 10. Той обаче отказа да покаже в студиото как изписва цифрата.

"Много ясно пише ДП, а не 10", категорична бе адвокат Савова.

"В това тефтерче няма никакви поръчки на никакви политици. На поста ме номинира цялата партия ГЕРБ. Натиск срещу мене не е имало. За 2 години, докато бях шеф на Комисията, много хора се обаждаха в нея. Но повечето обаждания бяха клюки и плювки", каза Златанов.

Като пример той даде и сигнала срещу президента Росен Плевнелиев, който не съдържал абсолютно никаква истина.

"Живея "много добре", в адски стрес, поставете се на мое място. Вече 1 година и 8 месеца съм безработен и свидетел на омаскаряване. За мене е най-въжно да оставим съда да си свърши работата", каза в заключение Златанов.

"Много бихме искали прокуратурата да отговори на въпроса къде са тефтерите", каза Ирена Савова. Тя посочи, че именно от обвинението отказали да разпитат хора като Искра Фидосова, Цветан Цветанов и Бойко Борисов, за чиито инициали се говори, че присъстват в тефтерите.