И министър-председателят Бойко Борисов се възмути от луксозната обществена поръчка за кетъринг на "Авиоотряд 28", за която Клуб Z писа вчера. Транспортно министерство ще избира фирма, която за 48 000 лева да доставя сьомга, октопод, калмари, и 12-годишно уиски. С коментар във Facebook премиерът заяви, че поръчката за доставка на храни и напитки трябва да се преустанови в този й вид.

В "Авиоотряд 28" са правителствените самолети "Еърбъс", "Фалкон", и три хеликоптера, които се ползват приоритетно от президента, премиера и министрите.

В менюто на полетите щеше да има скариди, синьо сирене, кайзер пастърма като част от ордьоврите. Основното пък беше базирано на хартия на телешко, сьомга и бяла риба, както и деликатеси като октопод, калмари и омар. Сред алкохолните напитки на борда на самолетите и хеликоптерите трябва да има 12-годишно уиски "Johnni Wolker" – black, водка "Smirnoff", джин "Beefeater" и "Baileys" (б.р. правописът е запазен), изисква поръчката. За десерт пък са предвидени 15 вида плодове.