Никога и при никакви обстоятелства не съм се срещал с лицето Цветан Василев, обяви Лютви Местан, лидер на ДПС по време на пресконференция на партията.

„Не само преди рухването на КТБ, никога през живота си не съм имал нито една среща, дори телефонен разговор с това лице”, каза Местан в коментар на интервюто на Цветан Василев, в което банкерът каза, че е имал разговори с политически лидери преди рухването на КТБ.

„Не съм имал дори случаен визуален контакт с това лице – да се озовем на едно и също място, по едно и също време на коктейл или на друго мероприятие", повтори лидерът на ДПС.

Местан държеше да не назовава по име Цветан Василев, а да го нарича "лице".

Той призова "лицето" да не държи тайните си в сейфове, а да ги предостави на главния прокурор.

"Укриването им по същество е престъпление от общ характер", припомни Местан. Ще разкрием цялата истина за КТБ, не пропусна да обяви той.

Местан призова всички политически лидери да се присъединят към призива му и да докажат, че никой няма притеснения. 

"Нямаме друг приятел, освен истината. При първия ден на 43-ото НС внесохме този специален закон. Сега с известно закъснение не по наша вина сме готови да подкрепим специални закони, които да защитят държавния и публичен интерес. Няма да позволим, обаче за КТБ да се говори като за митологема. Прекалено голям публичен интерес е засегнат, за да може говоренето за КТБ да се сведе до заклинание на определени политически сили по отношение на ДПС", продължи Местан.

Метан отрече да знае дали  и кои политически и държавни фигури стоят зад краха на КТБ.

"Стои си в Белград и раздава морални присъди. Кой е той, че ще раздава морални присъди", разпали се малко по-късно по темата Йордан Цонев от ДПС по Би Ти Ви.