Руснакът Герман Костин, издирван за убийството в България на Анна Леонтиева и петгодишния й син Никита, не се крие и е готов да дойде у нас да свидетелства по случая.

Това съобщи днес излизащият в руския град Перм вестник "Местное время". Анна Леонтиева е родом от Соликамск, третия по гоемина град в Пермския край.

Герман Костин лично се обадил на българските власти и им съобщил за готовността си, твърди "Местное время". Според изданието в момента той е в Кипър, където има бизнес с недвижима собственост.

Вероятно още днес у нас ще пристигнат Олга Владимирова - майката на Леонтиева и баба на Никита, и Вадим Плотников - бивш съпруг на рускинята и баща на момчето. Те трябва да разпознаят убитите и също да дадат показания.

Иначе Костин живее в България от 2004 г., където също има бизнес с имоти. Апартаментът в Приморско, в който жинеела Анна Леонтиева със сина си, принадлежал на него и на съпругата му Весела. Той бил отдаден под наем на рускинята, която Костин често идвал да посещава.

Той бил буен и често си пийвал, разказва негов съсед в квартал "Витоша" в Приморско пред руския телевизионен канал "Вести".

Костин е женен за българка, а в миналото е воювал в Афганистан, пише в. "Росийская газета".

Следствието допуска "кръстосване на бизнесинтереси" между Леонтиева и Костин, а също и битова свада, прераснала в бой с ножове, допълва изданието. Свидетели дочули шум и пиянски гласове от нейния апартамент.

"Дали детето не е било опасен свидетел?", пита "Росийская газета", без да уточни какво може да е видял Никита. Според експерти той е удушен на 20 март, а майка му - седмици по-рано.

"Неясно остава засега къде е бил Никита през цялото това време", пише вестникът. 

Трупът на 5-годишния Никита Леонтиев бе намерен в куфар край софийското село Пасарел на 20 март. Тялото на 35-годишната му майка Анна Леонтиева бе открито разчленено край Приморско  на 2 март.