Потресаваща новина, уважаеми фенове на тежкия блус и рок, и най-вече маниаци на Led Zeppelin! Британската рок група, призната за една от най-великите за всички времена и народи, пуска нови парчета! Първите три албума на бандата - Led Zeppelin (1969), Led Zeppelin II (1970) и Led Zeppelin III (1970), ще бъдат преиздадени в луксозни ремастерирани версии, гръмнаха световните музикални сайтове. Всяка от тях с бонус - нови, нечувани досега парчета и концертни изпълнения, включително груби смеси, бекингвокали, алтернативни версии. Това съобщи лично китаристът Джими Пейдж, който се е заел с ремастерирането. Представянето на новите издания ще се състои тържествено на 3 юни, а албумите ще бъдат на разположение в широка гама от цифрови носители, на CD, на винил и в луксозни комплекти.
"Това е само началото. Ще издадем в напълно нов вид всичките девет студийни албума на групата, всеки ремастериран и с подходящи бонус тракове", заканва се Пейдж.

Бонус материалите за Led Zeppelin включват неиздаван досега сет на живо, записан в Париж на 10 октомври 1969 г. Към Led Zeppelin II са добавени алтернативни миксове, бекинг тракове и неиздавана песен, наречена "La La". Led Zeppelin III е придружаен от три нечувани досега парчета: инструменталите "Jennings Farm Blues" и "Bathroom Sound", плюс кавър на блус класиката "Keys to the Highway/Trouble in Mind".

Добрата новина дойде, след като останалите трима живи членове на Zeppelin - Джими Пейдж, Робърт Плант и Джон Пол Джоунс, си направили труда да проверят личните си архиви за неиздадени останки от стотиците им студийни записи и участия на живо.

Припомняме: 1) групата Led Zeppelin е създадена през 1968 г. в Лондон и свири до 1980 г., когато от препиване умира барабанистът Джон Бонъм; и 2) компилацията ще бъде представена с гръм и трясък на 3 юни. В Лондон.