Депутатът от ГЕРБ Доброслав Димитров напуска Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на партията. Председателят и ръководството на ГЕРБ са били информирани през миналата седмица от Димитров за решението му. Мотивите на Димитров били лични и свързани с предстоящата му специализация в чужбина.

"Доброслав Димитров подчерта пред ръководството на ГЕРБ, че смята, че дългото му отсъствие не е ползотворно за работата на парламентарната група и затова напуска Народното събрание, за да може мястото му да бъде заето от следващия кандидат в листата на партията", се казва още в съобщението на ГЕРБ. Димитров, който е сред учредителите на ГЕРБ, остава член на партията и ще продължи да подпомага ГЕРБ експертно в сферите, в които е компетентен, уточняват от пресцентъра. 

"Моето излизане позволява на групата да продължи да работи пълноценно в пълния си състав. Благодаря на всички и най-вече на ръководството за подкрепата и разбирането. Аз оставам част от ГЕРБ и партията ще продължи да разчита на мен", посочва Доброслав Димитров в съобщение до "Фокус" като уточнява, че решението му не е внезапно или изненадващо и че ръководството на партията е знаело за това 7 месеца по-рано.

Димитров има добра бизнескариера, собственик  е на студиото, което създава една от най-популярните стратегически онлайн игри "Империя онлайн".

Той е третият депутат от ГЕРБ, който излиза от парламента. По лични причини през октомври миналата година оставка подаде Йоана Кирова, снаха на бизнесмена Киро Киров. Преди месец от парламента си тръгна и едно от икономическите остриета на ГЕРБ Владислав Горанов.

Още трима депутати напуснаха парламентарната група на ГЕРБ, но останаха в Народното събрание като независими депутати - Георги Марков, Светлин Танчев и Красимир Стефанов.