Варна осъмна със засилено полицейско присъствие от тежковъоръжени днес. Според сайта "Варна утре" първата акция е била рано призори в дома на бащата на Николай Иванов - Шванца на ул. "Нарцис" в Цветния квартал. Бившият състезател по картинг е известен най-вече с любовните си завоевания, сред които беше и Мая Илиева - вдовицата на боса на ВИС Георги Илиев. 

Шванца бе прибиран от полицията в края на януари по време на спецакцията, свързана с групата на Радослав Калчев-Черния Роди. За бандата се писа, че има съпричастност с убийства на бизнесмени в София. В момента Николай Иванов е на свобода.

Баща му Радул, на чиито адрес са влезли днес, пък е известен във Варна като собственик на дискотека на Златни пясъци.

Варненски сайтове съобщиха също, че има полицаи с автомати и в района на ЖП гарата, като от една сграда са иззети компютри. 

Пред агенция "Фокус" премиерът Бойко Борисов потвърди, че в морската столица тече спецоперация и че тя е на ГДБОП, а подборности ще бъдат дадени по-късно.

По-рено днес в НС по време на парламентарен контрол министърката на вътрешните работи Румяна Бъчварова спомена, че около убийството на строителния предприемач Митко Дамянов и съпругата му в София, извършено през зимата, се работи съвместно и с дирекцията във Варна.