Цени около лев за козунак няма да са нереални и за тази Великденска кампания във Варна. Това съобщи за радио „Фокус” Иво Бонев, председател на Съюза на хлебопроизводителите в морския град.

Той коментира, че тези козунаци ще са направени изцяло от миксове, което означава, че в тях няма да има яйца и мляко. Според Бонев козунаците, съдържащи тези продукти, ще са на по-висока цена, която обаче няма да е фрапираща – 4,50 до 6 лв. според грамажа и вида на обредния хляб.

„Както казах, тази година ще имаме рекордно потребление на козунаци във Варна – между 300 и 350 хиляди. Това обаче не се дължи на факта, че градът се е разраснал, а на това, че има огромно предлагане”, коментира още експертът.

В заключение Бонев заяви, че действително очаква една рекордна козуначена кампания през тази година в Морската столица.

Във Велико Търново например най-масовата разфасовка, предлагана в търговската мрежа, е от 450 г и се продава от 1,70 до 2, 10 лв. В Бургас 400-500 грама козунак, приготвен от яйца и мляко, на пазара ще е между 2 и 2,50 лв., каза председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите Димитър Людиев.

В София цените са много различни, като има и италиански продукти по 10-12 лв. бройката.