Само с 16 "за", 31 "против" и 91 въздържали се депутатите за пореден път не приеха поправка в Закона за движение по пътищата да се позволи десният завой при червен сигнал на светофара, стига това да не пречи на пешеходците.

Предложението бе на Българския демократичен център. През годините то е обсъждано поне 10 пъти, но така и не стана факт, а аргументите на вносителя бяха, че това ще облекчи трафика в големите градове.

С 23 гласа „за”, 28 „против” и 86 „въздържал се” бе отхвърлено и предложението на Петър Славов от Реформаторския блок светофарите на кръстовищата, които нямат "брояч", показващ колко време остава до смяната на сигнала, да се снабдяват с устройства, указващи това чрез трикратно примигване.

Народните представители обаче одобриха глобата на лице, което паркира пътни превозни средства в паркове, градини, детски площадки и тротоари в населените места извън обозначените за това места, да е в размер на 200 лв. Това стана чрез промяна в закона, внесена от Цветомир Михов от ГЕРБ. Аргументът бе, че досагешните глоби, заложени в ЗДвП - 20 лв., са разминават драстично със санкциите за същото, които общинските съвети прилагат, приети с наредби - те достигат до 500 лв. "Вратичката" в Закона за движение обаче даваше право после актовете на общините да падат в съда.

В синхрон със законодателството бе приведено и платеното паркиране в населените места. На първо четене бе приет законопроектът на Станислав Иванов от ГЕРБ, според който общинският съвет ще определя цената за паркиране на местата, както и реда и условията за плащането ѝ. В преходните и заключителните разпоредби на същия законопроект се предлага промяна и в Закона за местните данъци и такси - ползването на общинските тротоари, площади и улични платна или на части от тях като зони за платено и безплатно паркиране да се урежда с отделен закон и наредба на общинския съвет.