„Байерн“ може да стане шампион на Германия още следващия кръг, ако вторият в класирането „Борусия“ Дортмунд загуби в следващия кръг, а „баварците“ отново спечелят, което ще бъде 18-а поредна победа за носителя на требъл от миналия сезон. Момчетата на Пеп Гуардиола биха у дома четвъртия „Леверкузен“ с 2:1, а точни за на „Алианц Арена“ бяха Марио Манджукич и Бастиан Швайнщайгер; за „аспирините“ отбеляза Щефан Кислинг. „Байерн“ вече има 71 точки от 25 мача, а следващият в подреждането е с 48. Отдавна е ясно, че „баварците“ се състезават само със себе си в Бундеслигата.

Вторият в класирането „Борусия“ Дортмунд загуби у дома от „Борусия“ Мьонхенгладбах с 1:2 и вече е само на точка пред третия „Шалке 04“, който взе своя мач този кръг (2:1 навън над „Аугсбург“). На „жълточерните“ и на „кралскосините“ през седмицата предстоят осминафинали реванши в Шампионската лига, съответно срещу „Зенит“ в Германия (победа за „Борусия“ с 4:2 в първия мач в Русия) и „Реал“ Мадрид в Испания (успех с 6:1 за „Кралския клуб“ в първата среща), но настроенията са коренно различни.

С успеха „Борусия“ М се намеси в борбата за класиране в Шампионската лига, като отборът вече е седми с 39 точки, на 5 от Топ 4.

Там е и „Майнц 05“ на българина Тодор Неделев, който обаче не взе участие в тази среща, а неговият отбор победи „Хофенхайм“ като гост с 4:2 и се изкачи до петото място с 41 точки. „Хановер 96“ също би убедително като гост – с 3:0 над „Херта“ Берлин.

В останалите срещи „Брауншвайг“ и „Волфсбург“ не успяха да се победят (1:1), а при същия резултат завършиха и „Вердер“ Бремен и „Щутгарт“.