Интернет-предприемачът Любен Белов е новият мажоритарен собственик на BG-Mamma, съобщи основателката на култовия сайт Марина Кузманова (Mamma).

Форумът за съвети към родителите е създаден през 2002 г., но през 2008 г. негов мажоритарен собственик става новосъздадената компания НЕГ.БГ на тогава 18-годишния Иван Николов, която придобива 92% от капитала му. През 2011 година, чрез компанията "Иновейтив Медиа" Любен Белов купува 48% от "НЕГ.БГ" за около 855 000 лв. по информация на в. "Капитал". Но от началото на седмицата Белов е придобил акциите на Иван Николов, като така е станал мажоритарен собственик в НЕГ.БГ.

До момента на сделката Николов държеше 50% от акциите в "НЕГ.БГ", а останалите 2% бяха на Марина Кузманова.

В последния подаван отчет на компанията - за 2013 г., "НЕГ.БГ" има загуба от 2 хил. лв. при годишни преходи от 909 хил. лева, което е спад с 47,5% спрямо 2012 г.

Любен Белов е един от най-успешните предприемачи и пионери на българския онлайн сектор. Той е сред създателите на интернет компанията "НетИнфо", която в момента е част от портфейла на Нова тв. От 2012 г. Белов е управляващ сдружник във фонда за рисково финансиране LAUNCHub, който към момента има инвестиции в 55 компании, предимно от Югоизточна Европа.