Българските зимни курорти намалиха цените за Великден, а отличният сняг дава възможност на скиори и сноубордисти да се възползват от изгодните оферти.

За празничните дни центите на лифт картите и на хотелите в Банско, Боровец, Пампорово и Витоша са по-ниски, а закриването на зимния сезон на някои места се отлага, показва репортаж на БНР.

На Пампорово снежната покривка е около 1,60 метра, пътят до курорта е проходим, а цените на хотелите са намалени до 50 на сто, казва Мариян Беляков от "Пампорово" АД. Целодневната ни карта в момента е 39 лв., а полудневната е 29 лева, като тези цени ще се запазят до последния ден - 18-и април, а на 19-и затваряме сезона с промоционална цена от 10 лева за възрастни на ден и пет лева за дете, казва Беляков.

На Банско хотелите предлагат атрактивни пакети за празниците с отстъпки до 40 процента, а цената на лифт картата е намалена с 20 на сто.

Всички писти и съоръжения в Боровец работят, като сезонът е удължен до 19-и април, а цените на лифт картите са намалени с 20 на сто, казва Люба Кленова от "Бороспорт".

На Витоша условията за ски са отлични и даже има готовност за удължаване на сезона. Цените са намалени с 20 процента, като дневната карта е 28 лв. за възрастни, 22 лв. за ученици, студенти, пенсионери и 16 лв. за деца под 12 години.