„Ливърпул“ тотално надигра и заслужено спечели срещу най-големия си съперник „Манчестър Юнайтед“ в мач от Висшата лига на Англия. „Червените“ биха с 3:0 на „Олд Трафорд“ и се превърнаха в един от фаворитите за спечелване на титлата в Премиършип. „Червените дяволи“ пък загубиха всякакви надежди за класиране в Топ 4.

За цял мач „Юнайтед“ отправи само един удар в очертанията на вратата на „Ливърпул“ и за пореден път през сезона отборът на Дейвид Мойс бе крайно разочароващ в мач срещу силен отбор. Шампионите имат само една победа над отбор от първата шестица през кампанията.

Съдията Майк Клатънбърг отсъди цели три дузпи в полза на гостите, две от тях реализирани от Стивън Джерард, като капитанът на „Ливърпул“ пропусна от третия опит и не можа да запише хеттрик. Третия гол вкара голмайсторът на тима Луис Суарес.

В мач, игран късно снощи, лидерът „Челси“ пък направи грешна стъпка на „Вила Парк“. „Сините“, които нямаха поражение от повече от три месеца във Висшата лига, загубиха от „Астън Вила“ с 0:1. Въпреки загубата момчетата на Жозе Моуриньо остават на първо място в класирането, но вече водят само с четири точки на „Ливърпул“, а и имат мач повече от „мърсисайдци“. „Челси“ е силен гост, но падна от един от най-слабите домакини в Премиършип „Астън Вила“, който вече е десети, на девет точки от опасната зона.