Скандалът с обвиненията за уреден мач от "Б" група напусна днес чисто футболния терен и медийното пространство, след като БФС официално съобщи, че сезира прокуратурата в Благоевград. И привиква няколко клуба да дават обяснения.

По Великден от "Септември" (Симитли) се оплакаха, че двубоят "Пирин" (Разлог) - "Верея" (Стара Загора) бил уреден за 12 000 лева. Гостите подкупили "пиринци", за да спечелят и да си помогнат в битката за оцеляване в групата.

"Верея" спечели мача с 1:0. В цялата "схема" има замесени и други клубове, а колкото повече наближава краят на първенството, толкова повече се говори и за други съмнителни срещи.

"Във връзка с появилите се в публичното пространство през последните дни изявления за уреждане на мачове от “Б” ФГ, Българският футболен съюз сезира официално прокуратурата и полицията в Благоевград, се казва в официално становище на БФС. - Представители на “Септември” (Симитли), “Локомотив” (Мездра), “Верея” (Стара Загора), “Ботев” (Враца) и “Пирин” (Разлог) пък ще трябва да се явят пред комисията по етика и феърплей към БФС, за да дадат своите обяснения по изнесените информации. В същото време Българският футболен съюз изразява своето очакване правоохранителните органи да извършат необходимото, за да бъде изяснена истината, след което да се наложат санкции на виновните, ако вината им бъде доказана."