Талибани от бившия парламент ни задължиха да пишем какви ли не подробности в договорите на банките и с шрифт 12 и затова се губи много време. Така отговори на въпроса: Защо четенето на един договор отнема 45 минути?, банкерът Левон Хампаруцян, който бе гост тази сутрин в БНТ. Питайте ги тях, добави той.

"Народните представители мислеха, че дребен шрифт значи малки букви, а всъщност това е американски термин за неразбираем текст. И ни задължиха да увеличим големината на буквите в договорите. Но аз ви питам: Ако вие не знаете финландски, няма да разберете текста, но няма да го разберете и ако го напишем с огромни букви на някой билборд, нали?", заяви Хампарцумян.

Според него държавата едва ли ще успее да си събере парите от КТБ, защото "откраднатите пари винаги тичат по-бързо от онези, които ги преследват". Така е по цял свят, не само у нас, поясни той. "Това се получава, защото крадците не спазват правила, а следствените органи, прокуратура и съд действат по силата на закона. И може и да минат години докато се върнат парите от КТБ", коментира шефът на Уникредит Булбанк. Хампарцумян заяви, че по-важно е да се види същността на проблема - защо се е случило такова нещо с една банка, с нейния възход и падение. И да се вземат мерки да не се повтаря подобна ситуация.