Крайно абсурдният и не по-малко смешен английски сериал "Ало, ало!" идва с нов епизод и част от актьорите си специално за София Филм Фест. Специалната серия ще бъде прожектирана на 20 март от 20,30 ч в кино "Люмиер". Тя е създадена по случай годишнината на сериала и се казва "Завръщането на Ало, Ало!". За да представят спецепизода и за среща очи в очи с публиката, в София пристигат Гай Сайнър (лейт. Грубер), Ричард Гибсън (хер Флик), Вики Мишел (Ивет), Артър Бостром (английският полицай Крабтрий), Сю Ходж (Мими) и Ким Хартман (Хелга). С тях е и мениджърът Кийт Падингтън Ричардс. Уви, големият любимец на публиката Рене (Гордън Кей) няма да присъства, защото след дълга кариера се е оттеглил от активна работа и сега живее на спокойствие извън Лондон.

"Ало, ало!", чиито снимки започват преди три десетилетия все още трупа екранно време. Поради големия зрителски интерес телевизионни канали от цял свят продължават да го излъчват, той заема и едно от челните места в класацията на BBC "Най-добър британски сериал".

"Ало, ало!" среща зрителя с куп запомнящи се образи, сред които и Рене Артоа – собственик на парижко кафене по време на Втората световна война, което по стечение на обстоятелствата се превръща в център на френската съпротива. Формулата с комичните ситуации във военно време се оказва успешна, БиБиСи  увеличават бюджета му и продължават излъчването му 9 сезона с 85 епизода.