ДАНС е уведомила управляващите за проблемното финансово състояние на КТБ в нарочен доклад от 2013 г., но управляващите не са предприели нищо. Това се разбра след днешното закрито заседание на парламентарната комисия за КТБ. 

"Докладът на ДАНС за 2013 г., в който се сигнализира за състоянието на КТБ, е бил изпратен до кабинета "Орешарски", но е бил върнат", обясни пред журналисти председателят на временната анкетна комисия Десислава Атанасова.

На заседанието на комисията днес беше изслушан новият председател на ДАНС Димитър Георгиев и шефът на дирекция „Финансово разузнаване“ в агенцията. 
 

"В доклада си за 2013 г. ДАНС отделя място на финансовата стабилност на страната. Документът обаче така и не е стигнал до парламента, съгласно изискването на закона, добави депутатката от ГЕРБ, цитирана от агенция"Фокус". 


На днешното заседание членовете на комисията не са получили доклада с констатациите на ДАНС от 2013 г. Парламентарната комисия ще продължи събирането на документи по казуса. Щели да бъдат изискани справки и одитни доклади от БНБ, които ще могат да внесат повече яснота.